محل تبلیغات شما

کرونا را فرصتی برای مسافرت به درون بدانیم



عماد افروغ، استاد دانشگاه و جامعه‌شناس، در تبریک نوروزی که به ایکنا ارائه داده است، بیماری کرونا را مانند هر مسئله‌ دیگری پدیده‌ای لایه‌مند دانست و گفت: لایه‌مندی بدین معناست که این بیماری فقط یک سطح طبیعی ندارد و وجوه مختلفی در آن دیده می‌شود و یک وجه اجتماعی نیز دارد؛ وجه اجتماعی این مسائل در کشور ما سابقه داشته است. در حوادث سیل، زله، دفاع مقدس، انقلاب اسلامی و . لایه‌های زیرین هویت ما ایرانیان، که حکایت از یگانگی و همبستگی اجتماعی دارد، یک بار دیگر متبلور می‌شود و این بار نیز شاهد این مورد هستیم.

وی اظهار کرد: شاهدیم که وفاق عمومی و ملی و حتی جهانی برای مبارزه با این بیماری شکل گرفته که مبارک و جلوه‌ای از صحرای م است. چراکه در صحرای م نیز اعتباریات فاقد اعتبارند. اعتباریات همه از حیّز انتفاع ساقط هستند. چه زن باشیم و چه مرد؛ چه سفیدپوست باشیم و چه سیاه پوست و رنگین‌پوست؛ چه فقیر و چه غنی. اینها در واقع جلوه‌هایی هستند از  حادثه‌ای که روزی ما با آن روبه‌رو خواهیم شد و حتی می‌تواند حکایت از جلوه‌ای از جهانی شدن باشد (که اینجا قصد ندارم وارد تفاسیر غلط و القایی این مقوله شوم).

افروغ افزود: همچنین این پدیده وجه ما بعدالطبیعی دارد و آن اینکه انسان را به یاد خدا می‌اندازد. می‌توان اینگونه گفت که یک بار دیگر عظمت خدا به رخ کشیده و عجز بشر فریاد زده شد؛ دعا و نیایش به سوی درگاه الهی احیا شد. مقداری برای بازگشت و رجعت ما به فطرتمان و فهم خود واقعی‌مان مجال پیدا کردیم و این را نباید نادیده بگیریم و کم‌بها دهیم1ش. همچنین این تهدید فرصتی برای تأمل، کشف خود و خودشناسی و خودسازی، سیر و سلوک و  مسافرت در درون است، یعنی مسافرت معنوی و است. اینها مغتنم است و باید قدرش را دانست.

این جامعه‌شناس ابراز کرد: یکی دیگر از اتفاقاتی که برای مبارزه با این بیماری توصیه شده است و باید جدی گرفته شود و شاید با طبع فرهنگی ما ایرانیان سازگاری نداشته باشد، در خانه ماندن است. معمولاً ایرانیان به خانه و خانواده و جمع خانوادگی توجه می‌کنند؛ در واقع این روزها به این دلیل که رعایت کنیم مجبور به خانه‌نشینی هستیم. این موضوع را به فال نیک می‌گیرم، زیرا یک بار دیگر خانه و خانواده اهمیت خود را پیدا کرده است. یاد این عبارت حضرت امیر(ع) در خطبه ۱۷۶ نهج‌البلاغه افتادم که می‌فرمایند: خوشا به حال کسی که به خانه و خانواده خود بپردازد.» اکنون هم فرصتی ایجاد شده است که تعاملات و ارتباطات درون خانوادگی خود را تقویت کنیم. حتی این مجال فرصت مناسبی است که بازی‌های سنتی را، که تقریباً به فراموشی سپرده شده است، بار دیگر احیا کنیم و سرگرم باشیم. 

افروغ با مقایسه ایرانیان و اروپاییان در شرایط بحران، ادامه داد: ایرانیان ملت شرایط بحرانی اند؛ برخلاف اقوام دیگر مخصوصا غربی‌ها که بیشتر ملت و قوم شرایط عادی اند. در این چند روز اخیر هم شاهد بودیم که همبستگی ایرانیان افزایش یافته است و آن حرص و ولعی که در غربی‌ها در شرایط بحرانی سراغ داریم در ایرانی‌ها دیده نمی‌شود. البته بهتر است این رفتار در شرایط غیرعادی در شرایط عادی هم جلوه‌گری کند و این نیز عللی دارد که اینجا مجال بحث آن نیست. می‌توانیم به دو صورت با این بیماری مواجه شویم؛ یکی از سر ترس، دلهره و ناامیدی و دیگری از سر امید و نشاط و احتیاط. فکر می‌کنم باید مورد دوم را برگزید، یعنی برخورد امیدوارانه همراه با رعایت و احتیاط‌ لازم.

وی در پایان گفت: شاهد اتفاقات ناروا و سوئی بودیم که به هیچ وجه درخور هویت ایرانی و دینی و زیبنده همبستگی و وفاق اجتماعی ما نیست و آن پدیده شوم و شرم‌آوری به نام احتکار است. تبریک‌ نوروزی خود را گفتم و اجازه می خواهم که لعن هم بگویم. لعن و نفرین خدا و انسانیت بر محتکران و کسانی که زمینه‌ساز این پدیده شوم هستند.

سلامت و تندرست باشید و برای همه شما آرزوی سعادت و بهروزی دارم.

طبقه اجتماعی در جامعه ایران شکل نگرفته است

برای فهم اربعین باید بزرگ شویم

جوانها مدیران بهتری برای کشور انقلابی هستند/ نامزدهای مجلس منابع مالی‌شان را مشخص کنند

شرایط ,یک ,بیماری ,ایرانیان ,بار ,وجه ,این بیماری ,بار دیگر ,در شرایط ,و آن ,خانه و

مشخصات

آخرین مطالب این وبلاگ

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

. فارسی پیام فروش كانتر شمارنده Curtis's collection phelorapoch limaracheal fiemounbangmel Kathy's collection قرعه کشی آنیکال crapicusex